Refinansiering av kredittkort

Vanligvis skryter vi utelukkende av norske kredittkort her på nettstedet, men i visse tilfeller kan disse også by på store betalingsproblemer. Riktignok er det ikke kredittkortet sin feil i utgangspunktet, men det er rett og slett brukeren som ikke har brukt kortet på riktig måte. Det er vanskelig for bankene å gjøre en slik tjeneste «idiotsikker», men det finnes stort sett løsninger selv om man kanskje har vært litt for ivrig i bruken av et kredittkort. Her skal vi se nærmere på en god løsning – nemlig refinansiering av kredittkort.

Hva er refinansiering av kredittkort?

En refinansering betyr rett og slett i ordets rette forstand at man «finansierer noe på nytt». I sammenheng med kredittkort så vil man gjøre dette fordi disse kortene har høye renter og ofte store gebyrer når nedbetalingen begynner. Har man gjeld på flere kredittkort så blir det ekstra dyrt, og derfor vil man betale ned denne gjelden så fort som mulig med et billigere lån fra en annen bank. Refinansiering av kredittkort gjør man vanligvis ved å ta opp et forbrukslån for å betale ned gjelden på de kredittkortene man har. Summen du har i gjeld vil være den samme, men med kanskje halvparten så lav rente så vil du kunne bli fortere gjeldfri eller få mindre månedlige avdrag.

Refinansiering av kredittkort anbefales til alle som sliter med å behandle gjelden de har på kredittkortet. Det koster ikke noe (kanskje et etableringsgebyr), men på kort tid vil du merke at du sparer svært mye penger. Under her kan du se eksempler på fire tilbydere som hjelper deg med å komme i gang med refinansieringen. Du kan også besøke denne siden for mer informasjon om refinansiering av kredittkort: https://www.refinansiere.net/artikler/refinansiering-av-kredittkort/

OPP Finans

Forbrukslånet OPP Finans, en tjeneste som tilbys av Gjensidige, er en av de mest populære aktørene når det kommer til refinansiering i det norske markedet. De tilbyr et spesielt forbrukslån med ekstra gunstige betingelser hvis du trenger lånet til refinansiering, og det er også mulig å søke om hjelp her dersom du allerede har fått betalingsanmerkninger eller inkasso på kredittkortene dine. På denne måten er det nok veldig mange som vil ha bruk for OPP Finans. Her kan man søke om å refinansiere summer opp mot 500 000 kroner, til en effektiv rente som i snitt ligger på 18,35%.

Gjennomsnittsrenten hos OPP Finans er ikke fristende lav, men vi kan melde om at det er mulig å få renter ned mot 10% hvis man blir vurdert veldig positivt i kredittsjekken til selskapet. Utover dette så kan refinansieringen strekke seg opp mot 15 år, noe som skulle gi en romslig nedbetaling i forhold til de dyre kredittkortene du betaler på i dag. Man må være minst 21 år gammel for å søke om refinansiering av kredittkort hos OPP Finans.

Komplett Bank

Et annet selskap som tilbyr refinansiering, er Komplett Bank. Det er en relativt ny bank som er underlagt Komplett-gruppen, mest kjent for nettbutikken Komplett.no. Her søker du om å få refinansiert gjeld opptil 400 000 kroner, og en stor fordel her er at alle lån på under 50 000 kroner utbetales samme dag som man legger inn søknaden. Dette forutsetter at du har mulighet til å signere søknaden elektronisk ved bruk av BankID. For de som skal refinansiere så haster det kanskje ikke så veldig med å komme i gang, men en vis mann sa en gang at «tid er penger», så hvorfor ikke.

Effektiv rente ligger i snitt på 16,90% hos Komplett Bank, og det er absolutt konkurransedyktig. Den største fordelen med å refinansiere gjennom dette selskapet er uansett at du får en meget fleksibel nedbetaling. Hos Komplett Bank betaler du nemlig ned akkurat hvor mye du vil hver måned. Så lenge banken får rentene sine, så er de fornøyde, og du styrer selv nedbetalingen på en helt unik måte. Avdragsfrihet i desember og januar? Ikke noe problem. Betale inn en større sum i juni? Det bestemmer du (og styrer) helt selv – fleksibelt og enkelt!

Bank Norwegian

Skal du ut og reise, så velger du kanskje flyselskapet Norwegian. Behøver du refinansiering av kredittkort, så velger du kanskje Bank Norwegian. Det er nemlig en høyst moderne internettbank som tilbyr god refinansiering av kredittkort, med en effektiv rente som i snitt ligger på 17,80%. Banken byr på kjapp behandling av søknaden, og den store fordelen her er at aldersgrensen for å søke er så lav som 18 år. I denne alderen er det kanskje fort gjort å bli litt ivrig i bruken av sitt første kredittkort, og da kan det absolutt lønne seg å søke om refinansiering gjennom et forbrukslån for å spare penger på nedbetalingen.

Hos Bank Norwegian kan du bruke inntil 15 år på å betale ned lånet du har fått. Husk at du må bruke hele lånesummen på å betale ned kredittkortgjelden – vi anbefaler IKKE at man låner noe ekstra fordi man kanskje først har fått muligheten til det. Utover dette så kan man søke om å få refinansiert summer opp mot 500 000 kroner også her, men vi regner med at de aller fleste behøver summer langt mindre enn som så.

yA Bank

Til slutt skal vi også ta med yA Bank i oversikten, som er en spennende og innovativ norsk internettbank. Her kan man søke om å få refinansiert opp mot 500 000 kroner allerede fra man er fylt 21 år. Effektiv rente ligger i snitt på 17.68%, som altså er helt gjennomsnittlig. Uansett så får du ikke vite din eksakte rente før du har lagt inn en søknad og blitt kredittvurdert, så det anbefaler vi at du gjør uansett (det er helt uforpliktende å søke).

Det er ikke nødvendig å stille med sikkerhet for å refinansiere hos yA Bank, noe som gjør det enkelt og greit å komme i gang. Banken tilbyr også fleksibel og lang nedbetaling med inntil 15 års nedbetalingstid, men tiden må nødvendigvis samsvare med den summen du trenger å låne for å betale ned kredittkortene.